Joost Luiten Foundation

Joost Luiten Foundation op Seve
Joost Luiten Foundation van start:
meer kinderen op de golfbaan!
‘Birdievrienden’ van Joost zorgen voor unieke financiering

Vandaag gaat de Joost Luiten Foundation (JLF) officieel van start. Doel van de stichting is om meer kinderen kennis te laten maken met de golfsport. Hiertoe initieert én ondersteunt de stichting projecten die zich hier specifiek op richten. De Joost Luiten Foundation is een initiatief van topgolfer Joost Luiten, in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en het Jeugdfonds Sport.

De eerste pilot van JLF - het opzetten van een Golfklas aan het Thorbecke College in Rotterdam – draait inmiddels op volle toeren. Leerlingen krijgen gedurende 20 weken les op het Seve Golfcenter, de Rotterdamse thuisbasis van Joost Luiten. Vervoer, materiaal en lessen worden geregeld.

Unieke financiering door ‘Birdievrienden van Joost’
De financiering komt voor een belangrijk deel van fans en volgers van Joost Luiten. Door aanmelding als ‘Birdievriend’ wordt bij elke birdie die Joost in een officiële wedstrijd maakt een – door de deelnemer zelf te bepalen - bedrag aan de stichting gedoneerd. Hoe beter Joost speelt, des te beter dat is voor de stichting, en dus voor golf in Nederland!

Iets terugdoen voor de golfsport
Met het opzetten van de stichting doet Joost iets terug voor de sport die hem zoveel heeft gebracht. “De jeugd is de toekomst, dat geldt zeker voor de golfsport in Nederland. Hoe meer kinderen kennismaken met golf, des te meer de sport zal groeien. Daarbij is het belangrijk dat kinderen een eigen visie op golf ontwikkelen, en mogelijke vooroordelen worden weggenomen. Daar wil ik mij, samen met partners NGF en Jeugdfonds Sport, met deze stichting voor inzetten.”

Joost Luiten Foundation

Missie van Joost: meer golfende kids (NGF)

Joost Luiten Foundation op Golfcenter Seve

Joost Luiten Foundation op Seve Rotterdam

Joost Luiten Foundation op Golfcenter Seve Rotterdam